25 Aralık 2014 Perşembe

Nişastalı Kurabiye Tarifi

Nişastalı Kurabiye Malzemeler

2 tane taze yumurta
1. 5 su bardağı şeker
2 çay bardağı zeytin yağ
2 çay bardağı yoğurt
2 çay bardağı nişasta
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
yeteri kadar beyaz un

Nişastalı Kurabiye Üzerinin Malzemeleri
Damla çikolata


Nişastalı Kurabiye Yapımı 
Öncelikle karıştırma kabımız da taze yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. beyaz un, kabartma tozu, vanilya dışında geri kalan malzemeleri teker teker ekliyoruz ve tekrar çırpıp beyaz unumuzu kabartma tozumuzu ve vanilyamızı da ekleyip güzelce yoğuruyoruz hamur çok sıvı olmayacak ama çok sertte bir hamur olmayacak hafif elinize yapışsın ben takribi 5-6 su bardağı kadar falan beyaz un koydum ama beyaz undan beyaz una göre değiştiği için miktar vermedim siz ayarlarsınız. Hamuru yoğurduktan sonra elinizi bir yıkayın elinizde hamur kalmasın şekil verirken daha kolaylık olur elinize yapışmaz. Hamurdan mandalina büyüklüğün de bir parça alıp yuvarlayıp şekil veriyoruz ve yağladığımız fırının tepsimize diziyoruz hamur bitene kadar aynı işlemi devam ettiriyoruz. En son damla çikolatalarımızı kurabiyelerin üstüne batırıp 170 derece fırında pişiriyoruz. Renginin fazla kızarmasını beklemeyin kurabiyeleriniz yanabilir hafif kızarıp üstüleri hafif çatladıktan sonra fırından çıkartabilirsiniz. AFİYET OLSUN. Bu tarifle 27-30 arası kurabiye çıkıyor miktarı fazla gelirse yarım ölçüde yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder