15 Aralık 2014 Pazartesi

Muzlu Yaş Pasta Yapımı

muzlu yaş pasta
Pasta Keki İçin
5 taze yumurta
1, 5 su bardağı şeker
1, 5 su bardağı pastorize süt
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kabartma tozu
1 adet vanilya

Muzlu Yaş Pasta Kreması
5su bardağı pastorize süt
1su bardağı şeker
5 yemek kaşığı beyaz un
1 adet vanilya

Muzlu Yaş Pasta Üzeri İçin
2 poşet kremşanti
Antep fıstığı
2 adet muz

Muzlu Yaş Pasta Yapımı


Pandispanya için bütün malzemeleri çırpıp dikdörtgen borcama pişirme kağıdı serip kek hamurunu döküyoruz 170 derece ısıtılmış fırına veriyoruz. Krema malzemesini tencerede iyice koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz kekimizi ortadan ip yardımıyla ikiye bölüyoruz bir su bardağı pastorize sütle ıslatıp kremayı onun üzerine muzu koyup öteki kekle üzerinü kapatıyoruz üzerini kremşanti ile kapatıp antep fıstığı serpiyoruz afiyet bal şeker olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder