Portakallı kurabiye resimi |
200 gram oda ısısında yumuşamış katı margarin
125 gram pudra şekeri (1/2 su bardağından biraz fazla )
100 gram zeytin yağ ( 1/2 su bardağı )
1 tane taze yumurta
100 gram portakal suyu ( 1/2 su bardağı )
1 tane portakal kabuğu rendesi
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
3 tatlı kaşığı sirke ( elma yada üzüm fark etmez )
yeteri kadar beyaz un ( takribi 4,5-5 su bardağı kadar )
Bulama Malzemesi
Toz şeker
Portakallı Şeker Kurabiye Yapımı
Öncelikle beyaz un dışında bütün malzemeleri yoğurma kabına koyun, karıştırın. beyaz unu azar azar ekleme ederek yoğurup hamuru oluşturun. Ele yapışmayan kıvama gelince beyaz un miktarı tamamdır. takribi 4-5 bardak beyaz un gidiyor. Hamuru iyice yoğurup hamuru oluşturun. 2 eşit bezeye bölün, resimlerde yardımcı olacaktır. 2 adet buzdolabı poşetine koyun, önce elinizle bastırarak biraz yayın daha sonra resimdeki gibi oklovayle poşetin resmini alacak şekilde açın. ne çok ince ne de çok kalın olacak. İyice düzleştirin, iki poşeti de aynı şekilde hazırlayın. Bir tepsiye koyup buzdolabında yumuşaklığı gidip sertleşene kadar dinlendirin. Benim fazla vaktim olmadığı için dondurucu bölümünde dinlendirtim. takribi yarım saat kadar, eğer geceden yapıp sabaha pişirmek isterseniz alt tarafa koyabilirsiniz, buzluğa koyarsanız kontrol edin. Donmayacak, kesilecek kıvama gelince çıkartın. Poşetin üst kısmını kesin, resimdeki gibi bıçak veya pizza keseceği ile önce şerit olarak. Sonra küp küp resminde kesin bir tabağa toz şeker koyun. Tek tek her tarafını toz şekere bulayın. pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin. daha önceden ısttığımız 190 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirin. Çok fazla kızarmayacak rengi açık olsun. Gerçekten tavsiye edeceğim bir kurabiye, şimdiden afiyet bal şeker olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder