Pankek Pasta |
2 tane taze yumurta
2, 5 yemek kaşığı şeker
2 çay bardağı pastorize süt
1, 5 su bardağı beyaz un
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
1/2 çay bardağı zeytin yağ
Pişirme Sırasında Kullanmak İçin
zeytin yağ
Pastanın Arası İçin
pasta kreması
kivi
Pastanın Üzerine
pudra şekeri
karamelli sos
çikolatalı sos
Pankek Pasta Yapımı
taze yumurta ve şeker iyice çırpılır. pastorize süt, beyaz un, kabartma tozu, vanilya ve zeytin yağ ekleme edilerek kek hamurunu hazırlıyoruz. Teflon ya da yapışmaz bir tavaya 1 tatlı kaşığı zeytin yağ eklenir ve 1 ufak kepçe hamur dökülerek hamurun kendi kendine yayılması beklenir. Her iki tarafı da spatula ile çevrilerek pişirilir. Ara katları için kremayı tarifindeki gibi hazırlayıp soğuyan pankeklerin üstüne kaşık yardımıyla sürüyoruz. Ara katlara kivi dilimleyip koyuyoruz. Üst üste kat kat diziyoruz. Son olarak üstüne pudra şekeri serpip soslarla süslüyoruz. afiyet bal şeker olsun. Dileyen farklı meyveler ve soslarla da hazırlayabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder